Nieuws

Hier kunt U de laatste nieuwtjes te weten komen over het bouwen of verbouwen. Ook nieuws omtrent CK-Construct kan je hier vinden.

VERHUUR BLOKKENSTELLER NEMAASKO NK375

Op heden kan U bij ons terecht voorvoor de huur van blokkenstellers type NK 375. De blokkenstellers zijn volledig op punt gezet en goed onderhouden. De machines hebben een aansluiting 3 x 400V – 16 A nodig. De kraan weegt ongeveer 1800 kg en kan dus met een snelmontagekraan op de verschillende verdiepen geplaatst worden. De kraan wordt bediend met een draadloze besturing waardoor deze persoon die de lift bediend ook kan meehelpen tijdens de plaatsing. De kraan kan door onze zorgen worden geleverd op de werf.

Prijs: 175 euro /week – (1 week = 7 kalenderdagen)

Premies voor renoveren van woning stijgen

Voor wie in Vlaanderen woont en tegelijk zijn muur isoleert en de ramen vervangt met hoogrendementsglas komen er hogere premie's. 

Deze hogere premie moeten mensen ertoe aanzetten om volledige muurdelen in een keer te isoleren.
Er bestaan vandaag al premies voor muurisolatie en premies voor het plaatsen van hoogrendementsglas. Helaas worden beiden nooit tegelijk aangepakt door het ontbreken van bouwondernemingen die deze totaalrenovatie van de buitenschil aankunnen zonder dat de bewoners de woning tijdelijk dienen te verlaten. CK-Construct doet dit wel! (cfr. project DT-Marke; nieuwe facade + ramen + dakbedekking van woning waarvan interieur op punt stond).
De vlaamse regering zal de premie voor de vervanging van enkel glas optrekken tot 48 euro per vierkante meter (tot een maximum van 1.680 euro). Voor de vervanging van dubbel glas stijgt de premie tot 60 euro per vierkante meter (tot een maximum van 2.100 euro).

Klik alvast hier om naar persbericht van Joke Schauwvliege te gaan...

Registratie aannemers verdwijnt

De registratie van aannemers zal vanaf 01 januari 2012 verdwijnen. Europa vindt het systeem van registratie van aannemers in strijd met de principes van vrije handelsverkeer. Om opdrachtgevers toch verder te laten genieten wordt er in de bouwwereld gekeken om tegen 01/01/2012 een nieuwe regelgeving uit te werken die de registratie doet vervangen. 

Vanaf januari 2012 komt er een nieuw premiestelsel voor de plaatsing van isolatie

Vanaf 1 januari 2012 verandert de regelgeving omtrent de te verkrijgen premies. Nieuw is dat er terug een premie is voor de plaatsing van vloer-, dak- en wandisolatie en dus niet alleen voor dakisolatie. De premie bedraagt 6 euro/m². Nieuw is ook dat de premie voor iedereen gelijk is, onafhankelijk van de grootte van uw woning en/of welke netbeheerder U hebt. De premies zelf worden wel nog altijd door de netbeheerders uitbetaald. Wel wordt er max. 120 m² in rekening gebracht worden.

Minder goed nieuws is het feit dat de premie voor de condensatieketel en zonnewering verdwijnen.

 

6% BTW voor renovatie is definitief !!!!

De regering heeft beslist om de BTW-verlaging naar 6% voor renovatiewerken aan woningen ouder dan 5 jaar definitief toe te passen. Dit was vroeger enkel het geval voor woningen ouder dan 15 jaar. De maatregel is ook van toepassing voor een tweede verblijf. Voor werken uitgevoerd aan appartementsgebouwen is de 6% regel enkele geldig op de werkuren en niet op de geleverde materialen.

Voor meer info zie volgende link;

Download bijlage